DSC_7936

“We willen de wereld veroveren”, zegt Tiësto in de documentaire Dutch Influence die woensdag 17 oktober groots in première gaat in Pathé Tuschinski en van 18 t/m 21 oktober in Pathé City draait. De film belicht de Nederlandse invloed op de wereldwijde dance scene.

Nationale en internationale kopstukken zijn aanwezig bij de wereldpremière die tevens de officiële opening is van het Amsterdam Dance Event 2012.
 
Nederlandse artiesten staan eenzaam aan de top; Nederlandse organisaties worden wereldwijd geroemd om hun concepten en producties. Hoe is het mogelijk dat ons kikkerlandje zo’n grote invloed heeft op de dance scene en wat is die invloed precies? Nederlandse top dj’s zoals Tiësto, Armin van Buuren, Afrojack en Chuckie zijn de afgelopen drie jaar wereldwijd gevolgd om deze vragen te beantwoorden.
 
In Dutch Influence delen ‘onze jongens’ ervaringen. Ze vertellen over het succes, maar ook over de keerzijdes. Daarnaast combineert de documentaire interviews met partybeelden van onder meer de Miami Music Week, Ibiza, Las Vegas en Amsterdam waardoor je even voelt wat de dj’s dagelijks meemaken. Naast het succes van de Nederlandse artiesten staat Nederland ook qua evenementenorganisatie en logistiek eenzaam aan de top. In Dutch Influence is er zo ook aandacht voor ID&T en haar toonaangevende Sensation dat sinds de eerste editie in 2000 al miljoenen mensen heeft vermaakt in ruim twintig landen.

VOORSTELLINGEN


Nieuwsgierig naar Dutch Influence? De documentaire is gedurende het Amsterdam Dance Event te zien in Pathé City aan het Amsterdamse Leidseplein. Donderdag 18 t/m zondag 21 oktober om 16.30 en 19.30 uur en in het weekend ook om 14.00 uur. De documentaire is Nederlandstalig en Engels ondertiteld. Kaarten zijn voor 10,50 euro te koop via de sites www.dutchinfluence.com en www.pathe.nl en voor 11,50 euro aan de kassa van Pathé City. Wees er op tijd bij!


DUTCH INFLUENCE


Met: Armin van Buuren, Tiësto, Afrojack, Sander van Doorn, Fedde Le Grand, Laidback Luke, Headhunterz, Hardwell, Chuckie, Nicky Romero, Sidney Samson, Don Diablo, Sunnery James & Ryan Marciano, Gregor Salto, Mitch Crown, PartySquad, Andy Sherman (Shermanology) en Duncan Stutterheim (oprichter en eigenaar ID&T), Eelco van Kooten (CEO Spinnin’ Records), Jasja Heijboer (CEO ACE Agency / Agent Afrojack), Michael Cohen (internationaal manager Tiesto), Joris Joosen ( Production manager Sensation)
Producer and executive producer: Hatim el Khatib, Supervising Producer: Samuel Comazzi, Director of Photography: Rikash Gobardhan

Dutch Influence is ook te vinden op Facebook <www.facebook.com/dutchinfluence>  en Twitter <www.twitter.com/dutchinfluence> 
 
 
Amsterdam Dance Event wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma Cultuur